חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דלעת ערמונים במילוי פרגיות, אורז ופיסטוקים

דלעת ערמונים ממולאת פרגיות, אורז, עשבי תיבול ופיסטוקים. מנה חגיגית וטעימה שלא דורשת הרבה עבודה.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 5 יחידות
  • למילוי:
  • יחידות פרגית, עם הסימון הירוק
  • ½ כוס אורז עגול
  • גבעול כרישה
  • עגבניה
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור כוסברה
  • גבעולי נענע (מופרדים לעלים)
  • שיני שום
  • ¼ כוס שמן זית
  • חופן פיסטוקים קצוצים גס
  • כף סילאן או רכז רימונים
  • כפית בהרט
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • אופן ההכנה

  • מרתיחים שפע מים בסיר בינוני מעל להבה גבוהה. מבשלים את האורז 10 דקות, מסירים מהאש ומסננים.
  • מסירים את ראש הכרישה (השורשים), הגלד החיצוני וקוטמים את העלים. פורסים גס את הגבעול ומעבירים למעבד מזון יחד עם העגבנייה, השום ועשבי התיבול. טוחנים ותוך כדי מזלפים בהדרגה את שמן הזית. ממשיכים לטחון עד קבלת תערובת קצוצה דק. מעבירים לקערה ומוסיפים את האורז המסונן.
  • חותכים את הפרגיות לקוביות גדולות בגודל 3*3 ס"מ ומוסיפים לקערה עם האורז. מוסיפים את התבלינים, הסילאן והפיסטוקים. מערבבים היטב ומניחים בצד לפחות רבע שעה לספיגת טעמים (אם יותר, אז מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור).
  • בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חותכים את החלק העליון של הדלועים (שומרים את ה"מכסים" לאפייה), ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים. ממלאים את הדלועים במילוי וסוגרים עם ה"מכסה" (ראשי הדלועים שהסרנו).
  • מסדרים את הדלועים בכלי המתאים לתנור, יוצקים כוס מים, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
  • בודקים שהדלועים רכות והאורז מוכן. אם כן, מסירים את הכיסוי מגבירים את חום התנור ל-220 במצב גריל וצולים עד הזהבה טובה (בערך 5 דקות, עם השגחה צמודה).