½ ק״ג חזה עוף חתוך לרצועות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1 כף קורנפלור
¼ כפית סודה לשתייה
מעט מלח
1 כפית שמן זית
מעט שמן זית (לטיגון)
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף סוכר
2 כפות רסק עגבניות
½2 כוסות מים
2 כוסות שעועית ירוקה טרייה חתוכה לחצאים, או קפואה (400 גרם)
מערבבים בקערה את הקורנפלור, הסודה לשתייה ושמן הזית מצפים את רצועות העוף בתערובת ומשרים כעשר דקות.
מחממים מעט שמן זית על אש גבוהה בסיר רחב, רצוי עם ציפוי מונע הידבקות (נון סטיק).
מוסיפים את חזה העוף, מפרידים את חתיכות העוף בעזרת כף עץ זו מזו ומטגנים עד שהעוף משחים מצד אחד (כ-3-4 דקות). הופכים את הרצועות ומערבבים עד שהעוף מבושל היטב (הופך ללבן ואיננו ורוד במרכזו). מוציאים ומניחים על צלחת בצד.
מוסיפים 2-3 כפות שמן זית לאותו הסיר. מוסיפים את הבצל ומעט מלח ומטגנים עד שמשחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה.
מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל, הסוכר ורסק העגבניות ומערבבים.
מוסיפים את המים, מערבבים ומוסיפים את השעועית הירוקה (ניתן להשתמש בשעועית קפואה ישירות מהשקית).
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר במכסה ומבשלים כחצי שעה – עד שהרוטב מסמיך והשעועית רכה. (אם משתמשים בשעועית קפואה – זמן הבישול מתקצר לרבע שעה).
מוסיפים את חזה העוף שטיגנו ומבשלים עוד 10 דקות.