חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חזה עוף ושעועית

כולנו רוצים לתת לילדים שלנו, וגם לעצמנו, אוכל מזין וטעים, אבל לא תמיד יש זמן – תבשיל חזה עוף מושלם ברוטב עגבניות בלי יותר מדי מאמץ

מאת: חן מזרחי
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • ½ ק״ג חזה עוף חתוך לרצועות, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כף קורנפלור
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • מעט מלח
  • 1 כפית שמן זית
  • מעט שמן זית (לטיגון)
  • בצל קצוץ
  • שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • ½2 כוסות מים
  • 2 כוסות שעועית ירוקה טרייה חתוכה לחצאים, או קפואה (400 גרם)
  • אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את הקורנפלור, הסודה לשתייה ושמן הזית מצפים את רצועות העוף בתערובת ומשרים כעשר דקות.
  • מחממים מעט שמן זית על אש גבוהה בסיר רחב, רצוי עם ציפוי מונע הידבקות (נון סטיק).
  • מוסיפים את חזה העוף, מפרידים את חתיכות העוף בעזרת כף עץ זו מזו ומטגנים עד שהעוף משחים מצד אחד (כ-3-4 דקות). הופכים את הרצועות ומערבבים עד שהעוף מבושל היטב (הופך ללבן ואיננו ורוד במרכזו). מוציאים ומניחים על צלחת בצד.
  • מוסיפים 2-3 כפות שמן זית לאותו הסיר. מוסיפים את הבצל ומעט מלח ומטגנים עד שמשחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה.
  • מוסיפים לסיר את הפפריקה, הכורכום, המלח, הפלפל, הסוכר ורסק העגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים את המים, מערבבים ומוסיפים את השעועית הירוקה (ניתן להשתמש בשעועית קפואה ישירות מהשקית).
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר במכסה ומבשלים כחצי שעה – עד שהרוטב מסמיך והשעועית רכה. (אם משתמשים בשעועית קפואה – זמן הבישול מתקצר לרבע שעה).
  • מוסיפים את חזה העוף שטיגנו ומבשלים עוד 10 דקות.