חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טאקו עוף וירקות על הפלאנצ'ה

מצרכים

  • לטאקו:
  • כף שמן
  • טורטיות
  • לעוף:
  • חצי קילו חזה עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוך לאצבעות
  • כפות שמן
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה מעושנת
  • לתוספות:
  • עגבניות תמר חצויות
  • פלפלים חתוכים לרבעים
  • בצל סגול חתוך לשישיות
  • פלפל צ'ילי אדום
  • קורט כמון
  • אבוקדו קלוף וחתוך לרצועות
  • בצל ירוק קצוץ
  • כפות עלי כוסברה קצוצים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • מערבבים את אצבעות חזה העוף עם שמן ותבלינים ומניחים למשך חצי שעה.
  • בינתיים מכינים את הטאקו: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מברישים את הטורטיות בשמן (אפשר לתבל אותו בכמון ופפריקה) ומניחים אותן בין חריצי הרשת כדי שיעברו קלייה כשהן מקופלות לחצי. קולים 5 דקות עד להזהבה ופריכות. מצננים.
  • צולים את הירקות והעוף: מחממים את הפלנצ'ה וצולים עליה את העגבניות, הפלפלים, הבצל והצ'ילי 2-3 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. כשהם חרוכים מורידים לקרש חיתוך וצולים את נתחי העוף,
    כ-3 דקות מכל צד עד שהעוף מוכן. מתבלים במלח ופלפל.
  • מגישים: ממלאים את הטאקו בנתחי עוף, ירקות צלויים, פרוסות אבוקדו וחסה. מפזרים בצל ירוק וכוסברה ומגישים לצד פלחי ליים.