חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כריך סלמי איטלקי חם בלחמניית זיתים

9 מנות

להרכבת הכריך:

מסדרים 5 פרוסות סלמי איטלקי רחבות בצורת מניפה עגולה בה כל פרוסה חופפת את השנייה ובולטת ממנה במקצת. מחממים מחבת ברזל כבדה על אש בינונית. כשהמחבת חמה, מניחים מעליה

אל מניפת הסלמי ללא שמן ומניחים לנקניק להיצרב היטב. הופכים את המניפה בזהירות בעזרת תרווד וצורבים גם את צידה השני. בינתיים מחממים מחבת ברזל נוספת על הכירה השניה. 

חותכים את הלחמנייה לרוחבה ומורחים חרדל חריף בנדיבות על שני הצדדים. מניחים במרכז

הלחמנייה את מניפת הסלמי, כך שיישארו שוליים של לחמנייה מרוחים בחרדל. סוגרים את הלחמנייה ומחזירים למחבת בה טוגנה המניפה. מניחים מעל הלחמנייה את תחתית המחבת השניה שחוממה מראש ליצירת אפקט של טוסטר חם וכבד. צורבים את הלחמנייה היטב, הופכים פעם אחת ומגישים חם, עטוף בנייר פרגמט, עם מלפפון כבוש וכוס גזוז.
אנרגיה (קלוריות) 604

חלבון גר׳- 15

פחמימות גר׳-89

שומן  גר׳-18.5

שומן רווי גר׳-0.2

סיבים גר׳-4

כולסטרול גר׳-113

מצרכים

  • בשוק:
  • ללחמנייה:
  • כף (15 גרם) מלח
  • ק"ג קמח
  • כפות (60 גרם) סוכר לבן
  • כף (15 גרם) שמרים יבשים
  • כוסות מים פושרים
  • חלמונים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי (תירס או סויה)
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים
  • ביצה להברשת הלחמניות
  • למילוי:
  • פרוסות סלמי איטלקי של עוף טוב לכל לחמנייה
  • חרדל איכותי
  • אופן ההכנה