חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כרעיים צרובות עם ירקות

זה לוהט וזה מושלם- מתכון נהדר לכרעיים צרובות עם ירקות ברוטב פיקנטי

מתכון מאת: אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 3 יחידות כרעיים עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
  • פלפל חריף ירוק (אפשר גם פחות, אם רוצים להפחית את רמת החריפות – כדאי לחצות את הפלפלים החריפים לאורכם ולהוציא מהם את הגרעינים)
  • עגבניות חצויות (רצוי מזן תמר)
  • בצל סגול חתוך לרבעים
  • ראש שום שלמים
  • 1 כף פפריקה מתוקה (גדושה)
  • כפות סילאן
  • כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½1 כוסות מים
  • 5 כפות שמן
  • אופן ההכנה

  • בסיר סוטאז' (שאפשר להכניס לתנור) מחממים את השמן וצורבים את הכרעיים משני הצדדים (קודם הצד עם העור ואז הופכים לצד השני).
  • מניחים בין נתחי הכרעיים את הירקות ומטגנים כ- 5 דקות.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הפפריקה, הסילאן, המלח, הפלפל, המים והשמן. מערבבים היטב, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מסירים מהאש ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד שעתיים.