חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כשפופקורן דג פוגש את הדיקסי

ההתמכרות החדשה שלכם – נתחי דג בציפוי צ'יפס פריך ברוטב הכנפיים המפורסם של הדיקסי תתכוננו לפיצוץ של מרקמים וטעמים

מתכון מאת: רון יוחננוב
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ – 100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם)
  • 50 גרם חמאה (או נטורינה)
  • 3 שיני שום
  • מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
  • ½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2-3 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 150 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • בצל ירוק קצוץ, להגשה
  • לסלט רענן להגשה:
  • 1 שקית עלי חסה טריים וצעירים, מכל סוג שאוהבים
  • 1 צרור עלי רוקט
  • 1 מלפפון חתוך לרצועות
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • ½ בצל סגול פרוס דק
  • 10 צנוניות פרוסות דק
  • 10 עלי בזיליקום
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפופקורן דג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות עד שהדג הופך להיות פריך וקריספי.
  • בינתיים, מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי הקצוץ ומזהיבים מעט (1-2 דקות).
  • יוצקים פנימה את רוטב הצ'ילי המתוק, הצ'ילי החריף (אם אוהבים מאוד חריף) והשמנת ומבשלים יחד כ-10 דקות על להבה בינונית עד הסמכה. טועמים ואם צריך מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
  • מוסיפים את הפופקורן דג הפריך לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכדורי הדג מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומפזרים מעל מעט בצל קצוץ.
  • מערבבים את מרכיבי הסלט ומגישים יחד.