1 חבילה פופקורן דג עשוי מ – 100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם)
50 גרם חמאה (או נטורינה)
3 שיני שום
מעט צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
2-3 כפות רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)
150 מ״ל שמנת לבישול 15% (או קרם קוקוס)
מעט מלח
מעט פלפל שחור
בצל ירוק קצוץ, להגשה
לסלט רענן להגשה:
1 שקית עלי חסה טריים וצעירים, מכל סוג שאוהבים
1 צרור עלי רוקט
1 מלפפון חתוך לרצועות
10 עגבניות שרי חצויות
½ בצל סגול פרוס דק
10 צנוניות פרוסות דק
10 עלי בזיליקום
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית דבש או סילאן
1 כפית חומץ בלסמי
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפופקורן דג על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות עד שהדג הופך להיות פריך וקריספי.
בינתיים, מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי הקצוץ ומזהיבים מעט (1-2 דקות).
יוצקים פנימה את רוטב הצ'ילי המתוק, הצ'ילי החריף (אם אוהבים מאוד חריף) והשמנת ומבשלים יחד כ-10 דקות על להבה בינונית עד הסמכה. טועמים ואם צריך מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים את הפופקורן דג הפריך לתוך המחבת עם הרוטב ומערבבים היטב עד שכדורי הדג מצופים היטב ברוטב. מסירים מהאש ומפזרים מעל מעט בצל קצוץ.
מערבבים את מרכיבי הסלט ומגישים יחד.