חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לארב גאיי חזה עוף

לארב גאיי הוא סלט עוף תאילנדי עשיר בטעמים ורענן, מוגש על "קערית"  של חסה שנאכלת גם.

צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים

  • חומרים ל-8 מנות:
  • 500 גרם חזה עוף קצוץ דק או טחון
  • כפות שמן זית
  • בצל אדום בינוני קצוץ
  • שיני שום קצוצות
  • כפות סוכר
  • כפות שומשום קלוי
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה
  • עלים קצוצים מ-3 גבעולי נענע
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מירין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב סויה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רוטב דגים (נאם פלא; יש כשר)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) צ'ילי מתוק
  • כף ג'ינג'ר מגורר דק
  • פלפל ירוק חריף קצוץ
  • להגשה:
  • עלים מלבבות חסה
  • 1/3 חבילה אטריות אורז מוכנות לאכילה (על פי הוראות היצרן) חופן בצל ירוק קצוץ לעגולים
  • אופן ההכנה