חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מאפה בצק עלים עם אספרגוס ופסטרמה

מאפה בצק עלים עם אספרגוס ופסטרמה

בא לכם להפתיע את המשפחה או אורחים במתכון טעים ומיוחד? תכינו להם את המאפים המהממים האלה במילוי אספרגוס ופסטרמה

מצרכים

1 חבילה בצק עלים

מופשר לפי הוראות היצרן

24 גבעולי אספרגוסים

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח דק

או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

או לפי הטעם

8 פרוסות פסטרמה בטעם אווז בעישון עדין

"עוף טוב" עם הסימון הירוק

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח למלבן גדול, בערך כפול מהגודל המקורי, וחותכים אותו ל-8 ריבועים בעזרת סכין או גלגלת פיצה.
  3. מושחים את גבעולי האספרגוס בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מניחים את פרוסות הפסטרמה בטעם אווז מעל שלושה אספרגוסים ומגלגלים.
  5. מניחים את הפסטרמה המגולגלת על ריבוע בצק, מרימים שתי פינות מנוגדות, עוטפים אותם סביב האספרגוסים ולוחצים להידוק. ממשיכים עם יתר הבצק והאספרגוסים בפסטרמה.
  6. מסדרים את ריבועי הבצק בתבנית במרווחים ומברישים בביצה טרופה. מפזרים עוד קצת מלח ופלפל לפי הטעם ואופים 12-15 דקות להזהבה יפה. מגישים מיד.