חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מעורב בלקני

בשיתוף רשת

בהשראת המתכון של סהר סבאג

מצרכים

  • 200 גרם פרגית
  • 200 גרם כבדים
  • 100 גרם לבבות
  • 200 גרם שעועית לימה
  • כרישה
  • מעט טימין
  • 250 מ"ל חלב קוקוס
  • 250 מ"ל חלב אורז
  • עגבניות
  • חציל
  • צנוניות
  • צרור עירית קצוצה
  • 50 גרם תרד טרי
  • שיני שום
  • פלפל חריף
  • צרור כוסברה
  • לימונים
  • כף קורנפלור
  • ביצה טרופה
  • שמן זית
  • רשימת ציוד:
  • מחבתות
  • קערות
  • כפות
  • סכין שף
  • מלקחיים
  • בלנדר
  • אופן ההכנה

  • ממרח פלפל: בבלנדר שמים 2 פלפלים, חופן כוסברה, 2 שיני שום , מלח ומיץ מלימון אחד.
  • טוחנים ומוסיפים מעט שמן.
  • לקרם לימה: בסיר מאדים כרישה עם 2 כפות שמן זית, עד להזהבה.
  • מוסיפים את השעועית ,טימין, מלח, חלב קוקוס וחלב אורז ומבשלים במשך 40 דקות.
  • טוחנים הכל עד לקבלת קרם חלק.
  • לסלט החצילים: על אש גלויה שורפים חציל ועגבניות.
  • קולפים אותם וחותכים גס.
  • במחבת מקפיצים פרוסות שום עם שמן זית ותרד.
  • מוסיפים את החציל והעגבניות ומקפיצים קלות.
  • במחבת נפרדת שמים מעט שמן זית וצולים את הפרגיות, הכבדים והלבבות עד למוכנות.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • לסלט הצנונית: את הצנוניות חותכים לפרוסות דקיקות.
  • שמים בקערה יחד עם עירית, כוסברה, מיץ מלימון אחד, מלח ושמן זית.
  • להגשה: בצלחת מניחים כף מהקרם לימה, מעל שמים את סלט החצילים ואת נתחי העוף. שמים מעט ממרח הפלפלים ואת סלט הצנוניות ובוזקים מעט שמן זית מעל.