חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מעקוד עוף תוניסאי

4-6 מנות

מנקים את חזה העוף משאריות סחוס או עצמות ומפרידים לשתי האונות. מניחים בסיר קטן ויוצקים מעל את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שצבע העוף מבהיר והוא מבושל כולו. מתבלים במעט מלח ופלפל, מסירים מן האש ומצננים.

בינתיים משרים את פרוסות החלה במים למשך כ-15 דקות, עד שהן ספוגות היטב. סוחטים אותן ומפוררים אל קערת הערבוב. מוציאים את חזה העוף מנוזלי הבישול, אך שומרים עליהם בנפרד. קוצצים ומפוררים את העוף לחתיכות קטנות אל תוך הקערה. מתבלים בכורכום ועוד מעט מלח ופלפל. שוברים אל הקערה את הביצים וטורפים יחד לקבלת בלילה אחידה. 

מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצקים את השמן אל תבנית פיירקס בקוטר 25 ס"מ ומשמנים היטב את הדפנות. מעבירים את התבנית אל התנור ומחממים את השמן כ-10-5 דקות, עד שהשמן מתחיל להעלות עשן והוא חם מאוד. מוציאים בזהירות את התבנית, יוצקים את תערובת המעקוד אל מרכזה ומשטחים בצורה אחידה.

מחזירים את התבנית אל התנור ומנמיכים את החום ל-140 מעלות. אופים כ-25 דקות עד שהבלילה מזהיבה ומעט תופחת. פותחים את דלת התנור ויוצקים מעל המעקוד מחצית מנוזלי הבישול באופן אחיד. אופים עוד כ-10 דקות ויוצקים גם את החלק השני של הציר. אופים כ-10 דקות נוספות עד שהמעקוד מוצק וזהוב.

מוציאים את המעקוד מהתנור ומניחים לו להצטנן מעט. מעבירים סכין חדה סביב הדפנות והופכים את המאפה אל צלחת ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר ליד שולחן המזטים או עם החמין של שבת.
אנרגיה (קלוריות) 396

חלבון גר׳- 31

פחמימות גר׳-10

שומן  גר׳-25

שומן רווי גר׳-6

סיבים גר׳-0.5

כולסטרול גר׳-354

מצרכים

  • בשוק:
  • חזה עוף נקי מעור ומעצמות במשקל 500 גרם מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • 3/4 כוס מים (180 מ"ל)
  • פרוסות חלה מאתמול
  • ביצים
  • כפות (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ים
  • פלפל שחור טחון
  • אופן ההכנה