חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מפרום קולרבי – לסיר משפחתי

מצרכים

  • 10 קולרבי קטנים קלופים (מכל יחידה יוצא 3 יח' מפרום)
  • למילוי:
  • 500 גרם חזה עוף טחון או קצוץ
  • כוס אורז בסמטי שבושל 8 דק במים רותחים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כף מלח
  • כפיות בהרט
  • בצל לבן קטן קצוץ דק
  • לרוטב:
  • עגבניות פרוסות
  • כוס ציר עוף מושחם
  • ליטר ציר עוף בהיר או מים
  • 10 שיני שום
  • כפות שמן זית
  • אופן ההכנה

  • מבשלים את האורז הבסמטי 10 דקות במים רותחים כמו פסטה ומסננים.
  • מערבבים את האורז עם חזה העוף ושאר מרכיבי המילוי.
  • בוחרים קולרבי לא מאוד טריים, אנחנו רוצים שיהיו מעט גמישים ולא יישברו פורסים כל אחד ל- 3 פרוסות עבות ובכל פרוסה יוצרים חתך עד האמצע  שאפשר יהיה למלא כמו סנדביץ'.
  • ממלאים את הכיסים שנוצרו במלית שהכנו.
  • בסיר רחב ושטוח יחסית מסדרים את פרוסות העגבניות כך שיכסו את כל שטח הסיר. ומזרים מעל את שיני השום.
  • מסדרים מעל הקולרובי הממולא בשכבה אחת וצפופה ויוצקים את הציר מעל.
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים לאש קטנה לשעה וחצי.
  • ניתן בסוף להשחים כ-5 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות ללא מכסה.