חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק תאילנדי מהיר וטעים

מרק עוף תאילנדי שמכינים בקלות ובזריזות, עם תיבול שייקח אתכם גבוה גבוה לחלומות על חופשה אקזוטית, ממש לא צריך לחכות לגשם בשביל להכין אותו

מתכון מאת: אבי ביטון
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 500 גרם פילה עוף טרי, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • ½1 ליטרים מים
  • 4 יחידות כוכב אניס
  • מעט מלח
  • ½ שורש גינג'ר טרי, פרוס
  • פלפל חריף אדום פרוס
  • גבעול בצל ירוק פרוס גס
  • ½ צרור עלי כוסברה
  • 2 כפות סוכר חום
  • ½ כוס סויה
  • ½ חבילה אטריות אורז (או ביצים או איזה שאוהבים)
  • ¼ כרוב לבן פרוס דק
  • מעט עלי כוסברה
  • אופן ההכנה

  • מוזגים את המים לווק ומוסיפים את נתחי העוף.
  • מוסיפים לווק את כוכבי האניס, הפלפל השחור, המלח, הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה, הסוכר והסויה. מביאים לרתיחה.
  • לאחר שנתחי העוף מלבינים ומבושלים לחלוטין, מוציאים אותם מהנוזל יחד עם הבצל הירוק והכוסברה ומניחים בצד.
  • מכניסים את האטריות לבישול של דקה במרק.
  • בבסיס כל קערית הגשה מניחים מעט מהכרוב. מעל הכרוב מניחים את האטריות. קוצצים דק את העוף שהתבשל ומוסיפים מעל לאטריות. מפזרים מעט מהבצל הירוק והצ'ילי ומוזגים מנוזלי המרק. אפשר לקשט במעט עלי כוסברה טריים. מגישים חם.