חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

משה בתיבה משודרג: מיני פנקייק נקניקיות וקבנוס

נשנוש מושלם לאורחים שלכם: משה בתיבה עם טוויסט. פנקייק קטנים ובתוכם נקניקייה טעימה או קבנוס. הצלחת הזו תתחסל עוד לפני שתספיקו לומר "בתיאבון"

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • 200 גרם קמח תופח
  • ביצה
  • קורט מלח דק
  • כוס חלב שקדים
  • נקניקיות עוף – עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חצויות ל-2
  • מקלוני קבנוס עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חצויים ל-3
  • הגשה
  • קטשופ
  • מיונז
  • ספייסי מיונז

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח, הביצה, המלח וחלב השקדים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ
  • משמנים מחבת טפלון במעט שמן. יוצרים ארבעה פנקייקים קטנים בקוטר 3 ס”מ בעזרת הבקבוק הלחיץ. אם אין בקבוק, אפשר גם בעזרת כף או קנקן מזיגה.
  • מניחים על כל פנקייק חצי נקניקייה, מחכים 30 שניות כדי שהפנקייק יתייצב מעט, אבל עוד לא לגמרי, ובעזרת שתי כפות לוחצים בעדינות את קצוות הפנקייק לאורך הנקניקייה כדי לעטוף משני הצדדים. מחכים עם הכפות כמה שניות כדי שהפנקייק יידבק לצדדי הנקניקייה
  • סוגרים את המחבת עם מכסה ומחכים כ-7 דקות.
  • מוציאים את הפנקייקים וחוזרים על פעולות 2-4 עם עוד ארבעה פנקייקים שבהם שמים קבנוס.
  • מעבירים לצלחת הגשה ומזלפים מעל הפנקייקים עם הנקניקיות זילופי קטשופ ומיונז ומעל הפנקייקים עם הקבנוס זילופי ספייסי מיונז (אפשר לקנות קטשופ ומיונז שמגיעים עם בקבוק לחיץ ואפשר להעביר לבקבוקים לחיצים לצורך המתכון.