חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סביח דגים פתוח

2-3 מנות

מצרכים

  • תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • כפות שמן זית
  • כפית מלח גס
  • חציל גדול
  • חבילה של פילה אמנון "דג טוב" (3 יחידות).
  • כפות שמן קנולה
  • ביצים קשות חצויות
  • 1/2 כוס ממרח טחינה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כפות אריסה
  • אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את תפוחי האדמה עם שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 25 דקות או עד השחמה.
  • קולים את החציל בשלמותו על אש גלויה או בתנור ב- 200 מעלות (במידה ומכניסים לתנור מחוררים את הקליפה עם מזלג ). מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומקלפים את הקליפה באמצעות הידיים.
  • במחבת מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים את פילה הדג עד הזהבה יפה.
  • מניחים על צלחת הגשה שטוחה את החציל הקלוי ופורסים מעט, יוצקים מעליו את הטחינה, מניחים את קוביות תפוחי האדמה הצלויות, מעליהן את פילה הדג המטוגן, חצאי הביצים ונקודות של אריסה מסביב.
    מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.