חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות ביין וקראסט פיצוחים

מנה חגיגית ויפה, המשלבת בין טעמים ומרקמים ומשאירה רושם רב.

מצרכים

  • לפרגיות:
  • יחידות סטייק פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית בהרט
  • כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • כפות שמן זית
  • בצלים חתוכים לרבעים
  • מקל קינמון
  • גרידת לימון – רק החלק הצהוב מרבע לימון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • כוסות יין אדום חצי יבש
  • כפות סילאן
  • כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים
  • לקראסט פיצוחים:
  • 3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
  • שן שום כתושה
  • כפית גרידת לימון
  • כף דבש
  • כף טחינה

אופן ההכנה

  •  מחממים תנור ל-200 מעלות.
  •  מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
  •  מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
  • מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
  • הגשה: מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.