מנה חגיגית ויפה, המשלבת בין טעמים ומרקמים ומשאירה רושם רב.
מצרכים
לפרגיות:
8 יחידות סטייק פרגית, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
3 כפות שמן זית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 מקל קינמון
גרידת לימון – רק החלק הצהוב מרבע לימון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
2 כוסות יין אדום חצי יבש
2 כפות סילאן
1 כפית קורנפלור מומס ב-2 כפות מים
לקראסט פיצוחים:
3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים, קלויים במחבת יבשה
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
3 כפות פטרוזיליה טרייה או מיובשת, קצוצה דק
1 שן שום כתושה
1 כפית גרידת לימון
1 כף דבש
1 כף טחינה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את גרידת הלימון ומתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים לסיר הרוטב את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות, ולבסוף מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
הגשה: מסדרים את הפרגיות בצלחת הגשה גדולה ויפה, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.