חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלופי עוף

עבור 4-6 סועדים

מצרכים

  • יחידות חזה עוף, מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • לרוטב:
  • כפות שמן זית
  • בצל גדול סגול חתוך לרצועות דקיקות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ (רשות)
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף רסק עגבניות
  • כפות רוטב טריאקי
  • כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס מים
  • להגשה:
  • לחמניות המבורגר עגולות ורכות
  • עגבניות פרוסות
  • מלפפונים חמוצים
  • בצל סגול פרוס
  • אופן ההכנה

  • מניחים בסיר את חזות העוף, יוצקים מעליהם מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים את העוף כ- 25 דקות.
  • מסננים את חזה העוף מנוזלי הבישול ומפרקים אותו לחוטים בעזרת הידיים. ניתן גם לקצוץ אותו בעזרת סכין.
  • יוצקים למחבת את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. לקראת הסוף מוסיפים את הצ'ילי האדום הקצוץ.
  • מוסיפים למחבת את הפפריקה ורסק העגבניות ומערבבים. יוצקים את רוטב הטריאקי, הסויה והמים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה עדינה.
  • מוסיפים לתוך הרוטב את העוף, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-5 דקות.
  • מגישים בתוך לחמניות המבורגר לצד חמוצים, פרוסות עגבנייה ובצל סגול פרוס.