חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט חזה עוף עם אטריות שעועית

סלט החלומות עם אטריות שעועית, חזה עוף ועשבי תיבול מלא בצבעים וטעמים

מתכון מאת: עז תלם
בשיתוף עוף טוב

מצרכים

  • ½ ק״ג חזה עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית כורכום
  • ½ כפית מלח
  • 215 גרם אטריות שעועית דקיקות מושרות במים קרים כשעה וחצי
  • חופן שעועית ירוקה טרייה, חתוכה גס
  • מים רותחים (לפי הצורך)
  • כפות סויה (רוטב)
  • ¼ לימון (מיץ בלבד)
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית רוטב צ'ילי חריף (סרירצ'ה למשל)
  • מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
  • חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • חופן כוסברה עלים, חתוכים גס
  • גבעולי בצל ירוק חתוך גס
  • אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-120 מעלות (מצב חום עליון, לא טורבו). מניחים את נתחי העוף על תבנית עם נייר אפייה.
  • מערבבים בקערית את השמן עם הכורכום והמלח. מושחים את העוף בתערובת.
  • מכניסים לתנור ואופים 45-60 דקות או עד שחזה העוף עשוי לחלוטין (בדיקה: חותכים אחד מנתחי החזה בחלק הכי עבה ומוודאים שהוא מוכן). מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.
  • פורסים דק את חזה העוף המקורר ושומרים בצד לסלט.
  • חולטים את השעועית הירוקה (אפשר להעבירה לקערה, לצקת מים רותחים ולהשרות במים כ-2 דקות בכדי שתישאר פריכה). מסננים את השעועית מהמים.
  • מסננים את האטריות ממי ההשריה ושוברים אותן למספר חתיכות.
  • מעבירים את האטריות לקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים (עד לכיסוי). משרים 10 שניות במים הרותחים (בכדי לרכך אותן מעט) ומסננים.
  • מערבבים בקערה את הסויה, מיץ הלימון, רוטב הצ'ילי (המתוק והחריף) והשמן.
  • שמים בקערה את השעועית הירוקה החלוטה, המלפפונים, העגבניות, עלי הנענע, הכוסברה, הבצל הירוק, האטריות וחזה העוף הפרוס.
  • יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מחלקים לקערות הגשה ומקשטים בעשבי תיבול, ומגישים מיד.