חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט תרד ורוקט עם קוביות עוף פריכות ושקדים קלויים

4 מנות

מערבבים יחד את הקמח והקורנפלור בקערה נפרדת. חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל ס"מ אחד ומעבירים לקערה עם הקמח והקורנפלור. מערבבים עד שהקוביות מכוסות היטב (אפשר לעשות פעולה זו גם בתוך שקית ניילון סגורה, כדי למנוע לכלוך מיותר), מנערים ומפרידים את הקוביות משאריות הציפוי.

מחממים את השמן במחבת רחבה ע"ג להבה גבוהה ומעבירים אליו את קוביות העוף המצופות. מטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ עד להזהבה. כשהעוף צרוב מכל צדדיו, מוסיפים למחבת את השקדים ומטגנים עוד כדקה. יוצקים על הכל את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מסירים מן האש ומעבירים את תערובת העוף והשקדים אל הסלט. מערבבים מעט ומגישים מיד.
אנרגיה (קלוריות) 496

חלבון גר׳- 32

פחמימות גר׳-26

שומן  גר׳-34

שומן רווי גר׳-4

סיבים גר׳-7

כולסטרול גר׳-70

מצרכים

  • בשוק:
  • צרור רוקט טרי ויפה
  • צרור עלי תרד צעירים ורכים
  • גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כוס קורנפלור (לפסח לשנות ל-1 כוס קורנפלור)
  • 1/2 ק"ג פרגית או חזה מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב, נקי משומן וגידים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 200 גרם שקדים פרוסים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • אופן ההכנה