פורסים את החציל לרצועות ברוחב 1 ס"מ, מחממים מחבת עם שמן שמכסה את כל התחתית, מטגנים את הפרוסות עד שהן מזהיבות יפה. מוציאים ומניחים את הטבעות על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
יוצקים את הטחינה הגולמית לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים היטב ומוספים מים בכמות הדרושה כדי להגיע לסמיכות הרצויה ומתבלים בסוף במלח לפי הטעם.
מחממים את הקציצות במיקרוגל למשך 2 דקות.
פורסים את הבצל הסגול, העגבנייה והמלפפון חמוץ לפרוסות.
חוצים את הבגט לשניים ופותחים כל אחד מהם לאורך ומרוקנים את התוכן הרך.
בכל אחד מהם מורחים היטב את שני הצדדים בטחינה (חשוב לשים גם בפינות, כדי שכל ביס יהיה מוש). מוסיפים שכבות של חצילים, בצל סגול, עגבניות ומלפפון חמוץ, מוסיפים מעל כמה קציצות שאפשר להכניס.
מוזגים על הכל טחינה, אפשר לפזר מעט עלים של פטרוזיליה ואוכלים.