למעטפת
6 נתחים פרגיות, עם הסימון הירוק (בערך 200 גרם כל נתח)
1 חבילה עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)
תרסיס שמן לאורז עם הפרגיות
5 כפות שמן זית
½1 כוסות אורז בסמטי
1 בצל אדום קצוץ דק
1 כף סילאן
מעט צ'ילי גרוס חריף, לפי הטעם
3 שיני שום קצוצות דק
½ כוס פירות יבשים (משמש/חמוציות/שזיפים) קצוצים דק
¼2 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל
1 כפית בהרט
¼ כוס אגוזים (צנוברים קלויים, פיסטוקים קצוצים, קשיו או שקדים)
מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הפרגיות ומזהיבים היטב משני הצדדים, כ-4 דקות מכל צד.
מוסיפים לסיר את הבצל, הצ'ילי והשום ומטגנים כשתי דקות עד הזהבה, מוסיפים את הבהרט ומערבבים.
מוסיפים את האורז, הפירות היבשים, הסילאן והפיצוחים, ו-2 ורבע כוסות מים רותחים.
מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות מכוסה על אש נמוכה. משהים בטמפ' החדר.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
הרכבת המנה: משמנים עלה פילו בשמן ומניחים במרכז תבנית אפייה או סיר רחב, משמנים עלה נוסף וכך מרפדים את כל התבנית (סה"כ 6 עלים). חשוב לרפד את הסיר היטב מכל הצדדים ולהשאיר בצק על מנת לכסות לחלוטין את הסיר.
ממלאים את התבנית בתבשיל העוף והאורז, סוגרים היטב את הבצק פילו כך שיראה כמו עוגה, מומלץ לסגור בצורה אסתטית.
אופים כ-25 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.