חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת אורז ופרגיות טורקית

שדרוג למנת האורז והפרגיות הקלאסית. המנה מוגשת בתוך בצק פילו שיוצר מראה של "עוגה" שאי אפשר לעמוד בפניה.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • למעטפת
  • נתחים פרגיות, עם הסימון הירוק (בערך 200 גרם כל נתח)
  • חבילה עלי פילו (מופשרים לילה במקרר)
  • תרסיס שמן לאורז עם הפרגיות
  • כפות שמן זית
  • ½1 כוסות אורז בסמטי
  • בצל אדום קצוץ דק
  • כף סילאן
  • מעט צ'ילי גרוס חריף, לפי הטעם
  • שיני שום קצוצות דק
  • ½ כוס פירות יבשים (משמש/חמוציות/שזיפים) קצוצים דק
  • ¼2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • פלפל
  • כפית בהרט
  • ¼ כוס אגוזים (צנוברים קלויים, פיסטוקים קצוצים, קשיו או שקדים)
  • אופן ההכנה

  • מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הפרגיות ומזהיבים היטב משני הצדדים, כ-4 דקות מכל צד.
  • מוסיפים לסיר את הבצל, הצ'ילי והשום ומטגנים כשתי דקות עד הזהבה, מוסיפים את הבהרט ומערבבים.
  • מוסיפים את האורז, הפירות היבשים, הסילאן והפיצוחים, ו-2 ורבע כוסות מים רותחים.
  • מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות מכוסה על אש נמוכה. משהים בטמפ' החדר.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • הרכבת המנה: משמנים עלה פילו בשמן ומניחים במרכז תבנית אפייה או סיר רחב, משמנים עלה נוסף וכך מרפדים את כל התבנית (סה"כ 6 עלים). חשוב לרפד את הסיר היטב מכל הצדדים ולהשאיר בצק על מנת לכסות לחלוטין את הסיר.
  • ממלאים את התבנית בתבשיל העוף והאורז, סוגרים היטב את הבצק פילו כך שיראה כמו עוגה, מומלץ לסגור בצורה אסתטית.
  • אופים כ-25 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.