חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף בלימון עם ירקות שורש

4 מנות

מורחים מתחת לעור של העוף השלם את התערובת וגם מעסים אותו איתה מבחוץ. את שארית הרוטב מכניסים לחלק הפנימי של העוף, יחד עם חצי לימון. אופים כשעה בתנור, עד שהעוף שחום ומוכן.
חותכים את הגזר, הבטטה, השאלוטס, השום ותפוחי האדמה לפרוסות ומערבבים עם שומן העוף, שמן הזית, מלח ופלפל. אופים בתנור כ-45 דקות עד שהירקות שחומים ורכים. כל 15 דקות בערך אוספים את הנוזלים מהתבנית ומפזרים על פרוסות הירקות.

מצרכים

  • לעוף:
  • עוף שלם
  • כפית פטרוזיליה יבשה
  • כפית כוסברה יבשה
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית רוזמרין קצוץ דק
  • שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • כפית מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • כף שמן זית
  • חצי לימון
  • לירקות:
  • גזרים
  • בטטות
  • בצלי שאלוט
  • שיני שום
  • תפוחי אדמה לא מקולפים
  • כ-50 גרם שומן עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • אופן ההכנה