חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עראייס מעורב ירושלמי

3 מנות

מוסיפים את כל התבלינים כולל המלח והפלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לקערה.
מחממים את שאר שמן הזית במחבת וכשהיא לוהטת מניחים בה את חלקי העוף (באזורים שונים, ככה שכולם יקבלו מנת חום הגונה). צורבים אותם היטב 2 דקות, מצד אחד, ואז מקפיצים חצי דקה נוספת עד שהתבשלו כמעט לחלוטין. מכבים את האש ומעבירים את המעורב לקערה יחד עם הבצל המטוגן. מערבבים ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

מצרכים

  • כפות שמן זית
  • בצל בינוני, קלוף ופרוס דק
  • חצי כפית אבקת קארי
  • חצי כפית כמון או כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם פרגית עוף, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם כבדי עוף, מנוקים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם לבבות, מנוקים מהחלק העליון וחתוכים גס
  • 100 גרם טחול עוף (רשות – אם אין אצל הקצב שמים 150 גרם כבדים ולבבות במקום)
  • פיתות
  • אופן ההכנה