בסיר גדול ושטוח מטגנים בצל בשמן רק עד לריכוך (שלא ישחים). מוסיפים שום ותבלינים, מערבבים, מוסיפים את שוקי העוף וממשיכים לטגן על אש בינונית, תוך גלגול מצד לצד של חלקי העוף כדי שהעוף יספוג את הטעמים והצבעים של התבלינים. מוציאים את העוף לצלחת.
מוסיפים לסיר את הקבנוס, מטגנים 2-3 דקות, מוסיפים עגבניות, עשבי תיבול ואורז ומערבבים כדי להספיג את האורז במיצים שבסיר. מסדרים בסיר את שוקי העוף.
יוצקים מים רותחים מעל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות, מפזרים אפונה בסיר, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים סגור עוד 10 דקות בסיר המכוסה (ממש לפני ההגשה).
מקשטים את מרכז המנה בירק צבעוני, עשבי תיבול טריים ופלחי לימון.
מחלקים לכל סועד מהאורז, העוף והתוספות האחרות.