חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילה עוף על נזיד עדשים

פילטים של עוף על תבשיל עדשים שחורות, עם יין לבן ותבלינים שיעשירו את שולחן האוכל בניחוחות משכרים.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 8 יחידות פילה עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • ½ כוס שמן
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • גזרים
  • בצלים
  • סלרי גבעול בלבד
  • שיני שום
  • כוס יין לבן
  • 500 גרם עדשים שחורות
  • מים (לפי הצורך)
  • 3 ענפי טימין
  • עלה דפנה
  • אופן ההכנה

  • חותכים את הגזרים והבצלים לקוביות, קוצצים את הסלרי ופורסים את השום. מניחים בצד.
  • בסיר רחב יוצקים שמן זית וצורבים את העוף עד שמזהיב מעט. מתבלים במלח ובפלפל.
  • מוסיפים את הירקות לסיר. מערבבים וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את העדשים, את היין לסיר ומוסיפים מים עד גובה של כ-2 ס"מ מעל העוף והירקות. מוסיפים את הטימין ועלה הדפנה.
  • ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות ומגישים.