חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטה ים תיכונית עם טוויסט של פסטרמה קראנצ’ית

מתחשק לכם ארוחת צהריים קלה וזריזה? פסטה ים תיכונית עם רוטב נהדר של שמן זית ועגבניות טריות ומיובשות, בתוספת קוביות פסטרמה קראנצ'יות וריחניות

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 1 כפות שמן קנולה
  • חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי (בכל צורה שאוהבים)
  • שיני שום כתושות או קצוצות דק
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 10 עגבניות מיובשות, פרוסות לרצועות דקות
  • 10 פלפלונים צבעוניים, חתוכים לשניים לאורך ונקיים מתוכנם
  • 20 עגבניות שרי, חתוכות ל-2
  • כפות צלפים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח דק
  • אופן ההכנה

  • חותכים את הפסטרמה לקוביות קטנות. מוזגים למחבת רחבה כף שמן ומטגנים את קוביות הפסטרמה במשך 5 דקות עד שישחימו מעט.
  • מוציאים את הפסטרמה מן המחבת.
  • מוסיפים למחבת חצי כף שמן וצורבים את הפלפלים על להבה חזקה למשך כמה דקות עד שהם מתרככים.
  • מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מחממים את המים מראש ובזמן שהפסטה מתבשלת מכינים במקביל את הרוטב, כדי שהפסטה תצא היישר מהמים אל הרוטב.
  • לאותה מחבת מוזגים שמן ומוסיפים את השום הקצוץ. מדליקים את הגז על להבה בינונית-נמוכה ומערבבים את השום לטיגון קל, להיזהר לא לשרוף, כדקה.
  • מגבירים את הלהבה ומוסיפים את העגבניות, העגבניות המיובשות, הפלפלים והצלפים ונותנים להם להתבשל יחד, תוך כדי ערבוב ומעיכה כדי שיגירו את מיציהם, במשך כ-5 דקות.
  • מוסיפים לרוטב את המלח, מוסיפים 5 כפות ממי הפסטה שבינתיים מתבשלת לצידו של הרוטב, וכמו כן את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
  • ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
  • כשהרוטב מוכן מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת, מוסיפים גם את קוביות הפסטרמה הקטנטנות.
  • מערבבים עד שהרוטב מכסה היטב את הפסטה, ומגישים.