לרוטב:
חבילת פסטרמה דלי אמריקה סטייל (חתוכה לקוביות בינוניות)
4 כפות שמן זית
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
500 גרם ברוקולי טרי (פרחים בלבד)
2 כוסות עגבניות שרי חצויות (רצוי מזן תמר)
5 שיני שום פרוסות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כוס יין לבן
כוס בזיליקום (עלים בלבד, שלמים)
לפסטה:
3 חבילות פסטה פוזילי
¼ כוס מים (ממי הבישול של הפסטה)
מחממים במחבת רחבה את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הירוק, פרחי הברוקולי וקוביות הפסטרמה. מערבבים היטב.
מוסיפים את עגבניות השרי, השום, המלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומבשלים כ- 3 דקות.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים מהמים (שומרים רבע כוס ממי בישול הפסטה).
מוסיפים את הפסטה ומי הבישול למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב, מסירים מהאש.
מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים היטב ומגישים חם.