חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטרמה וולינגטון: מחווה למנה המסורתית מאנגליה

ארוחת ערב זוגית מושלמת לצד סלט חסה רענן: נתח שלם של פסטרמה וולינגטון עם פטריות ובצל במעטפת בצק עלים פריכה. זה רק נראה מורכב אך קל להכנה!

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם – עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 חבילה בצק עלים – מופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
  • בצל קצוץ דק
  • חבילה פטריות שמפיניון קצוצות דק
  • מלח דק
  • פלפל שחור טחון
  • כף שמן זית
  • הברשה
  • ביצה L
  • כף מים
  • קורט מלח דק
  • אופן ההכנה

  • מטגנים במחבת את הבצל והפטריות עם שמן הזית, במשך כ-10 דקות עד שהן רכות ונטולות נוזלים. ממליחים ומפלפלים.
  • פורסים דף בצק עלים בגודל כפול מנתח הפסטרמה וקצת יותר.
  • מניחים את הפסטרמה בחלק התחתון של הבצק, כך שתישאר סיומת של כמה סנטימטרים.
  • מעל לפסטרמה מניחים מתערובת הבצל והפטריות וסוגרים את הבצק מעל הנתח.
  • חותכים בסכין את חלקי הבצק המיותרים, ומצמידים היטב את הקצוות.
  • בעזרת סכין חורצים שלושה קווים אלכסוניים בחלק העליון של המאפה.
  • טורפים יחד את הביצה, המלח והמים ומברישים היטב את המאפה, כדי שיקבל צבע יפה בתנור.
  • מעבירים את המאפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
  • מוציאים, מחכים 5 דקות שהמאפה יתקרר מעט ואז מגישים.