1 חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם – עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/2 חבילה בצק עלים – מופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
1 בצל קצוץ דק
1 חבילה פטריות שמפיניון קצוצות דק
מלח דק
פלפל שחור טחון
1 כף שמן זית
הברשה
1 ביצה L
1 כף מים
קורט מלח דק
מטגנים במחבת את הבצל והפטריות עם שמן הזית, במשך כ-10 דקות עד שהן רכות ונטולות נוזלים. ממליחים ומפלפלים.
פורסים דף בצק עלים בגודל כפול מנתח הפסטרמה וקצת יותר.
מניחים את הפסטרמה בחלק התחתון של הבצק, כך שתישאר סיומת של כמה סנטימטרים.
מעל לפסטרמה מניחים מתערובת הבצל והפטריות וסוגרים את הבצק מעל הנתח.
חותכים בסכין את חלקי הבצק המיותרים, ומצמידים היטב את הקצוות.
בעזרת סכין חורצים שלושה קווים אלכסוניים בחלק העליון של המאפה.
טורפים יחד את הביצה, המלח והמים ומברישים היטב את המאפה, כדי שיקבל צבע יפה בתנור.
מעבירים את המאפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
מוציאים, מחכים 5 דקות שהמאפה יתקרר מעט ואז מגישים.