חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות בציפוי עדין עם תפו"א ברוטב לימונים וסילאן

לא צריך להתעסק עם טיגונים מיותרים, מתכון נפלא לנתחי פרגיות בציפוי עדין של קורנפלור, שמתבשלות בסיר ברוטב עדין של סילאן ולימונים, ואפילו תוספת תפוחי האדמה כבר בפנים

מצרכים

  • כוס קורנפלור
  • נתחי פרגיות
  • לימונים פרוסים
  • כפות סילאן
  • פלפל צ'ילי פרוס לטבעות
  • כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • כוס מים
  • שיני שום פרוסות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • תפוחי אדמה קטנים יחסית, חצויים

אופן ההכנה

  • מחממים שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאז') ומניחים את חצאי תפוחי האדמה ל- 4 דקות עד שיקבלו צבע שחום אך לא יתבשלו. מסירים מהאש ומוציאים את תפוחי האדמה.
  • מערבבים את נתחי הפרגיות בקורנפלור ומנערים משאריות שלא נדבקו.
  • מטגנים משני הצדדים באותו הסיר (עם השמן של תפוחי האדמה).
  • מחזירים פנימה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את השום, הצ'ילי ופרוסות הלימון.
  • מפזרים מלח, פלפל וסילאן מעל ושופכים פנימה מיץ לימון ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה כ- 25 דקות.