חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות מהסרטים ברוטב ממרח בוטנים

צהריים של פרגיות עם פטריות ברוטב בוטנים מושלם, מתכון שנכנס ישירות לרשימת המועדפים שלכם

מתכון מאת: יונית צוקרמן
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 1 ק״ג פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוכות לנתחים בגודל 5 ס"מ
  • 2 כפות קורנפלור
  • בצלים חתוכים לפרוסות
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 חבילות פטריות שמפניון שלמות
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס טריאקי
  • ¼ כוס צ'ילי אדום
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות ממרח בוטנים
  • ½1 כוסות מים
  • חופן קשיו לקישוט
  • אופן ההכנה

  • מכניסים את נתחי הפרגית והקורנפלור לשקית. סוגרים היטב את השקית ומנערים עד שהפרגיות מצופות בקורנפלור.
  • מחממים שמן בסיר (רצוי סוטאז') ומטגנים את הפרגיות עד שהן מזהיבות קלות מכל צד. מניחים בצד.
  • באותו הסיר מטגנים את הבצל עם הסוכר עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
  • מוסיפים את הפפריקה, המלח, הטריאקי, הצ'ילי, הסויה וממרח הבוטנים ומערבבים היטב.
  •  מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את נתחי הפרגיות המטוגנות ומוסיפים עד חצי כוס מים במידת הצורך. סוגרים במכסה ומבשלים על אש קטנה 25 דקות.
  • מעבירים מהתבשיל לצלחת הגשה ומפזרים מעל חופן אגוזי קשיו.