חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות עם פטריות ביין אדום על מצע פולנטה

מנה שלא דורשת הרבה השקעה בהכנתה אבל כל ביס ממנה מוציא אנחת הנאה – פרגיות עם פטריות ביין אדום על מצע פולנטה.

ארוחה מושלמת לסופ"ש רגוע בחיק המשפחה.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • לפרגיות ביין אדום עם פטריות
  • 500 גרם פרגיות (עם הסימון הירוק)
  • 5-6 פטריות פורטובלו גדולות
  • שיני שום פרוסות
  • מעט עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות סילאן
  • 1 כוס יין אדום
  • לפולנטה תירס טרי
  • 300 גרם גרגרי תירס טרי/משומר/קפוא
  • ½ כוס חלב שקדים
  • מעט מלח
  • אופן ההכנה

  • מחממים מחבת רחבה ובינתיים פורסים את הפטריות לפרוסות גסות.
  • צורבים את הפטריות במחבת החמה כ-2 דקות ורק אז מוסיפים כף שמן, את השום ומעט מלח. מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 2 דקות נוספות.
  • מזיזים עם הכף את הפטריות הצידה, כדי לפנות מקום לפרגיות. יוצקים את 2 כפות השמן הנותרות למחבת וצורבים את הפרגיות. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ומעט טימין והופכים אותן.
  • מוסיפים את הסילאן והיין האדום ומבשלים תוך בעבוע כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב. מסירים מהאש.
  • אופן הכנת הפולנטה: שמים בסיר את התירס, חלב השקדים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם גס.
  • מניחים על כל צלחת 2 -3 כפות מקרם התירס ומעליו את הפרגיות עם הפטריות.