חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פרגיות צלויות עם תאנים טריות

רגע לפני שעונת התאנים מגיעה לקיצה, ארז גולקו צולה את הפרי הסקסי בתבנית אחת עם פרגיות ופלפלים חריפים ברוטב סילאן מתקתק, ויוצר מנה מעוררת תיאבון ותאווה

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • נתחי סטייק פרגית של עוף טוב (מומלץ עם הסימון הירוק)
  • תאנים חצויות באמצע
  • בצלים סגולים חתוכים לרבעים
  • 10 עגבניות שרי חצויות לאורכן
  • פלפלים חריפים חצויים לאורכם
  • לרוטב:
  • ⅓ כוס סילאן
  • 2 כפות דבש חרובים
  • כפות שמן זית
  • כפות מים
  • 1 כף עלי אזוב (זעתר)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית סומק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח גס
  • אופן ההכנה

  • מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  • מוסיפים לקערה את הפרגיות ומערבבים שוב כך שיצופו היטב ברוטב. מניחים למשך כחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ובמקביל מחממים מחבת פסים מעל אש גבוהה.
  • צורבים את הפרגיות במחבת הפסים כדקה מכל צד ומעבירים לתבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה.
  • משבצים בין הפרגיות את התאנים, הבצלים, העגבניות והפלפלים החריפים, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בקערת הערבוב ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור החם למשך כשעה.
  • מסירים את הנייר כסף, מגבירים את חום התנור ל-250 מעלות ומחזירים את התבנית עד להשחמה יפה של הפרגיות, התאנים והירקות.