חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קנלוני נקניקיות

הגרסה המושלמת למנת הקנלוני הקלאסית – את הקנלוני עושים מעלי לזניה, שתמיד כדאי להחזיק במזווה, ממולאים בנקניקיות איכותיות ואפויים ברוטב עגבניות עשיר

מתכון מאת: אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 10 נקניקיות בראטוורסט מסדרת DELI עוף טוב
  • 10 עלי לזניה
  • מים רותחים (לבישול העלים)
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות
  • בצל גדול, קצוץ
  • שיני שום כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • כף פפריקה מתוקה (גדושה)
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • ½1 כוסות מים
  • כפית סוכר
  • 4 כפות טימין (עלים בלבד)
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ (עלים בלבד)
  • אופן ההכנה

  • מבשלים במים רותחים את עלי הלזניה חצי בישול, מסננים ומניחים על נייר אפייה משומן.
  • בסיר עמוק מניחים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • לוקחים עלה לזניה ומגלגלים סביב נקניקייה. מניחים בתבנית כל אחד מהגלילים כשהפתח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הלזניה.
  • מוזגים את הרוטב על כל הקנלוני שבתבנית. מכסים בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
  • אחרי 20 דקות מסירים את הכיסוי ואופים 7 דקות נוספות עד השחמה קלה.