חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות דגים פיקנטיות

דגים ברוטב פיקנטי בלי הרבה בלגן ועם הרבה מאד טעם, אתם תוכלו לשחק עם מידת החריפות, והכי חשוב אל תשכחו פרוסת חלה לניגוב

מתכון מאת: יונית צוקרמן
בשיתוף עוף טוב

מצרכים

  • חבילה קציצות דגים
  • מעט שמן לטיגון
  • 10 שיני שום פרוסות
  • פלפל אדום חתוך לרצועות
  • פלפל חריף (אפשר גם רק חצי פלפל)
  • עגבניות רכות מגוררות
  • 2 כוסות חומוס (גרגרים מופשרים מוכנים לאכילה)
  • ¾ צרור כוסברה קצוץ
  • 1 כף מלח
  • ⅓ כפית פלפל
  • 1 כף פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • ½2 כוסות מים רותחים
  • פלפל אדום יבש מתוק או חריף (מה שאוהבים)
  • ¼ צרור כוסברה קצוץ
  • אופן ההכנה

  • מחממים שמן בסיר, מוסיפים את השום, הפלפלים והעגבניות. מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה וממשיכים לטגן עוד כדקה.
  • מוסיפים את יתר התבלינים ומערבבים. מוזגים את המים הרותחים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים עוד 3-4 דקות.
  • מוסיפים את הקציצות לסיר, מפזרים מעל את הפלפלים היבשים. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות (מדי פעם פותחים את המכסה ומוזגים מהרוטב בעזרת כף על הקציצות).
  • מעבירים את הקציצות עם הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומגישים.