חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות עוף ברוטב ירקות צלויים

אין משפחה שלא אוהבת להתכנס סביב סיר הקציצות. מתן שופן משדרג אותו וצולה עגבניות, פלפלים ושום על האש, מוסיף גרגרי חומוס ועוטף אותן ברוטב משוויה משגע עם טעמים מעושנים.

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 1 חבילה קציצות עוף (600 גרם), מופשרות
  • 5-6 עגבניות בשלות
  • 2-3 פלפלים אדומים מתוקים
  • ½ ראש שום (עם הקליפה)
  • ½ כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • ¼ כוס שמן זית
  • פחית גרגרי חומוס משומרים, מסוננים ושטופים
  • אופן ההכנה

  • שוטפים את העגבניות והפלפלים ומניחים על הגריל או על מחבת גריל (מחבת פסים). קולים היטב את הירקות מכל הצדדים עד שהקליפה שחורה. בדקות האחרונות (4-3 דקות) קולים גם את השום.
  • מסירים את הירקות מהמנגל ומניחים בקערה. מכסים אותה עם שקית או ניילון נצמד ונותנים להם להתקרר (15 דקות בערך).
  • לאחר שהירקות התקררו מסירים את הכיסוי. מקלפים את קליפת הירקות ואת העוקץ והגרעינים של הפלפלים.
  • קוצצים היטב את הירקות הקלויים ומתבלים במלח, פלפל וכמון.
  • מניחים מחבת על המנגל או על הכיריים ומחממים בה שמן זית. מוסיפים את הקציצות וצורבים היטב משני הצדדים (על המנגל השמן עלול להתחמם מהר מדי. השתדלו שלא יעלה עשן והסירו את המחבת מהאש לפי הצורך).
  • מוסיפים למחבת עם הקציצות את גרגירי החומוס והירקות הקלויים הקצוצים. מערבבים הכל יחד, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
  • לחילופין, צולים את הקציצות ישירות על המנגל ולאחר מכן מערבבים בקערה עם הירקות הקלויים, החומוס ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
    אוהבים חריף? הוסיפו לירקות הקלויים גם פלפל ירוק חריף.