5 מנות
להכנת הפסטה:
מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים את הכרישה דק ומטגנים קלות, עד שהפרוסות נהיות שקופות. פורסים גם את שיני השום, מוסיפים אל השמן, מטגנים כדקה נוספת עד להזהבה ומקפידים שלא לשרוף.
שוטפים היטב את הלימונים וקוצצים דק עם הקליפה. נפטרים מהגרעינים. מוסיפים את הלימון הקצוץ והמיץ הניגר ממנו אל המחבת. קוצצים את הפטרוזיליה, מפרידים את עלי הטימין ומוסיפים גם אותם.
מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית.
מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהטעמים יתאחדו.
מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים, שמן ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אל הסיר. מערבבים והופכים הכל לצלחת הגשה רחבה.
אנרגיה (קלוריות) 653
חלבון גר׳- 29
פחמימות גר׳-40
שומן גר׳-41
שומן רווי גר׳-7
סיבים גר׳-3
כולסטרול גר׳-212