חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות עוף ופטוצ'יני בשום ולימון

5 מנות

להכנת הפסטה: 

מחממים את השמן בסיר רחב. פורסים את הכרישה דק ומטגנים קלות, עד שהפרוסות נהיות שקופות. פורסים גם את שיני השום, מוסיפים אל השמן, מטגנים כדקה נוספת עד להזהבה ומקפידים שלא לשרוף. 

שוטפים היטב את הלימונים וקוצצים דק עם הקליפה. נפטרים מהגרעינים. מוסיפים את הלימון הקצוץ והמיץ הניגר ממנו אל המחבת. קוצצים את הפטרוזיליה, מפרידים את עלי הטימין ומוסיפים גם אותם.

מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש בינונית. 

מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-5 דקות, עד שהטעמים יתאחדו. 

מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים, שמן ומלח עד לדרגת אל דנטה. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים אל הסיר. מערבבים והופכים הכל לצלחת הגשה רחבה.
אנרגיה (קלוריות) 653

חלבון גר׳- 29

פחמימות גר׳-40

שומן  גר׳-41

שומן רווי גר׳-7

סיבים גר׳-3

כולסטרול גר׳-212

מצרכים

  • בשוק:
  • לקציצות:
  • בצל גדול
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 ק"ג ירך עוף (פרגית) טחון דק מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב
  • ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • גבעולי פטרוזיליה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן צמחי לטיגון
  • לפטוצ'יני:
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • כרישה דקה (רק החלק הלבן)
  • שיני שום
  • לימונים טריים וצהובים בעלי קליפה דקה
  • צרור פטרוזיליה
  • גבעולי טימין טרי
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פטוצ'יני או פפרדלה מעולים
  • אופן ההכנה