חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קרוקטים מטוגנים מושלמים

קרוקטים מטוגנים טעימים לאללה עם תפוחי אדמה והפתעות של פסטרמה מקסיקנית וקבנוס. מגישים עם איולי פפריקה מעושנת ומרגישים בבר טאפאס ספרדי!

צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

  • תפוחי אדמה גדולים לבנים
  • ליטר מים – לבישול תפוחי האדמה
  • כף מלח דק – לבישול תפוחי האדמה
  • כף שמן זית
  • בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • כפית שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה – עלים קצוצים דק
  • מקלוני קבנוס – מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • חבילה או 200 גרם פסטרמה מקסיקנית נתח שלם 200 גרם מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • טיגון:
  • כוס קמח לבן
  • כוס פירורי לחם
  • ביצה L
  • כף מים
  • קורט מלח דק
  • ליטר שמן קנולה
  • איולי פפריקה:
  • כפות מיונז לייט
  • כפית מיץ לימון
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
  • מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
  • מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
  • חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
  • כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
  • אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
  • מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
  • מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
  • יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
  • מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
  • מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.