4 תפוחי אדמה גדולים לבנים
1 ליטר מים – לבישול תפוחי האדמה
1 כף מלח דק – לבישול תפוחי האדמה
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כפית שמן זית
1/2 כוס פירורי לחם
1/4 כוס פטרוזיליה – עלים קצוצים דק
2 מקלוני קבנוס – מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1 חבילה או 200 גרם פסטרמה מקסיקנית נתח שלם 200 גרם מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
טיגון:
1 כוס קמח לבן
1 כוס פירורי לחם
1 ביצה L
1 כף מים
קורט מלח דק
1 ליטר שמן קנולה
איולי פפריקה:
6 כפות מיונז לייט
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומבשלים בסיר מים גדול עם כפית מלח במשך כ-25 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר, מדליקים את האש ונותנים למים להתאדות.
מוסיפים לסיר כף שמן זית ומועכים בעזרת מזלג או מועך פירה לפירה חלק (אבל לא במוט בלנדר, אנחנו לא רוצים פירה נוזלי). בסופו של דבר צריך למתכון כוס פירה.
חותכים את הפסטרמה והקבנוס לקוביות קטנטנות ככל האפשר.
כעת מטגנים את הבצל בכפית שמן זית. כשהוא מזהיב היטב, מוסיפים את פירורי הלחם, את הפטרוזיליה, הפירה, הפסטרמה עם הקבנוס והתבלינים. מערבבים וסוגרים את האש.
אם התערובת עוד לא אחידה לגמרי, לשים מעט בידיים ומכניסים למקרר למשך 15 דקות.
מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, כף מים וקורט מלח, ואחת עם פירורי הלחם.
מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק.
יוצרים מהעיסה צורת קציצה מוארכת וטובלים בקמח. מנערים קצת ואז טובלים בביצה ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
מטגנים 3-4 קרוקטים כל פעם, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד. מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקרוקטים מזהיבים ומוציאים אותם לנייר סופג.
מערבבים את כל חומרי רוטב האיולי ומגישים בקערית לצד הקרוקטים.