חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל פרגיות עם עגבניות, זיתים ותפוחי אדמה

מתכון מאת: שף אבי ביטון

בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 500 גרם פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • תפוח אדמה
  • מעט שמן זית (לטיגון)
  • מעט מלח גס
  • מעט פלפל שחור (גרוס)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 500 גרם עגבניות שרי (מחצית מהעגבניות פורסים לחצי)
  • 10 שיני שום קלופות ופרוסות
  • ענף טימין
  • 20 זיתים מגולענים (מזן קלמטה)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (או בצל ירוק או עלי סלרי)
  • מעט בזיליקום (עלים בלבד)
  • אופן ההכנה

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. עוטפים את תפוח האדמה בנייר כסף ואופים בתנור 45 דקות.
  • מכינים את הפרגיות ברוטב: מחממים בסיר רחב ושטוח (סוטאז') מעט שמן זית.
  • מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותן בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה ומניחים בצד.
  • מחממים כרבע כוס שמן זית באותו סיר ומוסיפים את עגבניות השרי השלמות (חצי מסך עגבניות השרי).
  • מוסיפים את פרוסות השום ואת הטימין וצולים על אש בינונית-גבוהה בערך 5 דקות.
  • מוסיפים את הזיתים, יתרת עגבניות השרי (חצויות) ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים עוד כ-2 דקות.
  • פורסים את הפרגיות לרצועות ומכניסים לסיר עם הרוטב, מוסיפים כמה עלי בזיליקום.
  • חותכים את תפוח האדמה ל 6-8 חתיכות ומוסיפים לסיר.
  • מערבבים, מנמיכים את החום ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10-15 דקות.
  • טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל ומגישים.