500 גרם פרגיות מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1 תפוח אדמה
מעט שמן זית (לטיגון)
מעט מלח גס
מעט פלפל שחור (גרוס)
¼ כוס שמן זית
500 גרם עגבניות שרי (מחצית מהעגבניות פורסים לחצי)
10 שיני שום קלופות ופרוסות
ענף טימין
20 זיתים מגולענים (מזן קלמטה)
חופן פטרוזיליה קצוצה (או בצל ירוק או עלי סלרי)
מעט בזיליקום (עלים בלבד)
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. עוטפים את תפוח האדמה בנייר כסף ואופים בתנור 45 דקות.
מכינים את הפרגיות ברוטב: מחממים בסיר רחב ושטוח (סוטאז') מעט שמן זית.
מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים אותן בשמן כ-2 דקות מכל צד עד השחמה ומניחים בצד.
מחממים כרבע כוס שמן זית באותו סיר ומוסיפים את עגבניות השרי השלמות (חצי מסך עגבניות השרי).
מוסיפים את פרוסות השום ואת הטימין וצולים על אש בינונית-גבוהה בערך 5 דקות.
מוסיפים את הזיתים, יתרת עגבניות השרי (חצויות) ומחצית מכמות הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים עוד כ-2 דקות.
פורסים את הפרגיות לרצועות ומכניסים לסיר עם הרוטב, מוסיפים כמה עלי בזיליקום.
חותכים את תפוח האדמה ל 6-8 חתיכות ומוסיפים לסיר.
מערבבים, מנמיכים את החום ללהבה קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10-15 דקות.
טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים עוד קצת פטרוזיליה קצוצה טרייה מעל ומגישים.