חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל שוקרוט משגע

מחפשים מתכון לארוחת צהריים ממרכיבים שיש תמיד בבית? תבשיל שוקרוט ריחני ומנחם שמתאים בדיוק לימים הקרים

מתכון מאת: אבי ביטון
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 6 נקניקיות עוף, חצויות של עוף טוב
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
  • 1 כרוב לבן קטן, חתוך לרצועות
  • 1 גזר מגורר גס
  • ½ צרור שמיר קצוץ
  • 330 מ״ל בירה (בקבוק)
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף חומץ
  • מלח פלפל שחור
  • 3 תפוחי אדמה
  • אופן ההכנה

  • קולפים את תפוחי האדמה, חוצים, מבשלים במים מומלחים כ-20 דקות ומסננים (הם לא צריכים להיות רכים לגמרי).
  • בינתיים לסיר רחב ושטוח (כמו סוטאז') יוצקים שמן זית ומחממים מעט. מוסיפים את זרעי הקימל וקולים 30 שניות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות.
  • מוסיפים לסיר את הכרוב, הגזר והשמיר ונותנים להם להיצלות ולהגיר נוזלים כ-10-15 דקות. מידי פעם מערבבים.
  • יוצקים את הבירה, היין הלבן והחומץ ומתבלים במלח, סוכר חום ופלפל שחור. מערבבים ומאדים מעט את והאלכוהול, 2-3 דקות.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה והנקניקיות, מכסים ומבשלים יחד כ- 15 דקות.
  • לפני ההגשה ניתן לפזר עוד קצת שמיר טרי קצוץ מעל.