חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל שקשוקה בסגנון ספרדי

תבשיל צבעוני בסגנון ספרדי עם פלפלים, עגבניות טריות, תפוחי אדמה זהובים ופופקורן דג שאתם חייבים לנסות!

מתכון מאת: אינס שילת ינאי
בשיתוף וואלה

מצרכים

  • 1 חבילה פופקורן דג עשוי מ-100 אחוז נתח פילה דג (400 גרם מיני פילה אמנון בציפוי צ'יפס)
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות בינוניות או פרוסות
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • ½ פלפל חריף ירוק פרוס לרצועות
  • 1 בצל סגול בגודל בינוני, חתוך לקוביות
  • 5 עגבניות קטנות, חתוכות לרבעים
  • 4 שיני שום פרוסות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס מים
  • 2 ביצים (לא חובה)
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה, להגשה
  • אופן ההכנה

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות, מניחים את פופקורן הדג על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות.
  • בינתיים יוצקים את השמן למחבת וכשהוא חם, מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד הזהבה יפה מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
  • מכניסים למחבת בה טיגנו את תפוחי האדמה, את הבצל, השום והפלפלים. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את העגבניות ומחזירים את תפוחי האדמה המטוגנים. מערבבים ויוצקים את רבע כוס המים והתבלינים.
  • מניחים את פופקורן הדג בתוך התבשיל שבמחבת ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-6 דקות. ניתן להוסיף בשלב זה גם את הביצים – יוצרים בתבשיל שתי גומות עם כף ולתוכן שוברים את הביצים. מבשלים את הביצים במשך 3-4 דקות.
  • לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים.